Оранжерия в землището на с. Мараш и постройка в с. Цани Гинчево изгоряха при пожари, съобщиха от полицията

Оранжерия в землището на с. Мараш и постройка в с. Цани Гинчево изгоряха при пожари, при които огнеборците спасиха от опожаряване други три сгради, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 
В 5:30 часа тази сутрин е получен сигнал за пожар в оранжерия в землището на село Мараш. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип. Огнеборците установяват, че гори селскостопанско оборудване и земеделска продукция, а пламъците са тръгнали след късо съединение. Пожарът е ликвидиран с помощта на хиляда литра вода. Унищожена е оранжерията, машина за посадъчен материал, шест дървени палети за разсад. Спасена е една сграда. 
Малко след полунощ на 4 юни е получено съобщение за пожар в покрив на лятна кухня в село Цани Гинчево. Екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Каолиново установява на място, че гори постройка между две къщи. Пламъците са погасени с помощта на шест тона вода. Унищожена е около 80 кв.м. покривна конструкция, техника и домашно имущество. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. Спасени от опожаряване са две сгради.
Както БТА съобщи по-рано, паднали дървета са отстранени от пътища след буря в Шуменско снощи, при която поривите на вятъра са достигнали до 15 метра в секунда. 
Общо 41 пожара са потушени през последното денонощие, една жена е пострадала. Огнеборците са реагирали на 117 сигнала за произшествия. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на сайта си към 6:00 часа тази сутрин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари