НачалоСвятОсем души се изправят пред съд в Париж за терористичната атака в...

Осем души се изправят пред съд в Париж за терористичната атака в Ница през 2016 г.

Шест години след терористичното адение в южния френски град Ница, при което загинаха 86 души, а над 200 бяха ранени, днес в ж се проведе ебен процес срещу осем души, за които се предполага, че са помогнали на нападателя, предаде ДПА.

Днес следобед в Съдебната палата във френса столица председателстващият съдия Лоран Равио откри съдебния процес, който по план ще продължи три месеца и половина.

Обвиняемите – седем мъже и една жена – може да бъдат осъдени на от пет години лишаване от свобода до доживотен затвор. Трима от тях са обвинени и в членство в терористична организация.

На 14 юли 2016 г., националния празник на Франция, 31-годишният тунизиец Мохамед Лауайеж Булел се вряза с камион в тълпа от хора на крайбрежната алея в средиземноморския курортен град. Булел беше застрелян след нападението. Тогава отговорност за нападението пое терористичната организация „Ислямска държава“. Въпреки та за радикализацията на извършителя, разследващите не откриваха пряко участие на терористичната организация, предаде .

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО