НачалоСвятОсновен ирански автомобилостроител иска отново да изнася за Русия

Основен ирански автомобилостроител иска отново да изнася за Русия

Основният ирански автомобилостроител, „Иран Ходро“ (Iran Khodro), изрази желание да изнася отново, за първи път от години насам, за руския пазар, който също е обект на западни санкции. Това съобщи ът и главен изпълнителен директор на компанията Мехди Хатиби, цитиран от Франс прес.

„Ще обърнем особено внимание на руския пазар и ще започнем да изнасяме още тази година за “, посочи Хатиби при представянето вчера на новия мултисегментен автомобил „Рира“ (Rira), чието производство ще започне догодина. Той отбеляза, че са проведени ползотворни преговори с Москва и че руският пазар ще бъде един от приоритетните пазари на „Иран Ходро“. Ръководителят на предприятието допълни, че се обмислят партньорства с руски инвеститори, предаде .

„Иран Ходро“ е изнасял за Русия автомобили между 2007 и 2009 г. В средата на юли руският президент Владимир посети Техеран, където разговаря с иранския си колега Ебрахим Раиси и с върховния водач аятолах Сайед Али Хаменей.

За да противодействат на западните санкции (срещу Русия заради инвазията в и срещу Иран заради ядрената му програма), двете страни решиха да засилят двустранното сътрудничество в различни стратегически области, за да се възползват от съответните си пазари и да поддържат външната си търговия.

Вицепрезидентът на Иран за научните изследвания и развитието Киануш Пурмоджиб заяви пред АФП, че тази година ще бъдат произведени над 500 000 превозни . Целта е до три години да се изнасят годишно 100 000 автомобила спрямо по-малко от 20 000 в момента, допълни той.

„Ходро“ изнася за Азербайджан, Ирак и Оман.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО