Оставиха в ареста близнаците Борислав и Валентин Динкови от с. Цалапица, близки и роднини на убития Димитър Малинов аплодираха решението на съда

Съдът остави без уважение искането на защитата на Борислав и Валентин Динкови за промяна на мярката за неотклонение. Те са обвинени в лично укривателство и подпомагане на Рангел Бизюрев, сочен за убиец на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица. 
“Те са близо година с тази тежка мярка и ако съдът постанови по-лека, няма да са налице опасност от укриване или извършване на друго престъпление. Продължаването на по-тежката мярка смятам за репресия”, аргументира се адв. Светлана Званчева, защитник на близнаците.
Борислав и Валентин подкрепиха казаното от адвоката си, като допълниха, че искат да им бъде постановена мярка за неотклонение „домашен арест“. 
След като изслуша страните, съдът счете, че опасността подсъдимите да се укрият и да извършат друго престъпление не е отпаднала, поради което отхвърли искането. Последваха радостни възгласи и аплодисменти от страна на близки, роднини и приятели на загиналия Димитър. 
„Твърди се, че има разговор, проведен между Рангел Бизюрев и подсъдимите Валентин и Борислав Динкови. Ще изискваме от Окръжен съд доказателства, събрани по другото дело, което предстои да започне и тепърва предстои да се запознаем с тях”, каза прокурорът по делото на близнаците Димитър Костов. Той допълни, че на този етап няма събрани доказателства за промяна на обвинението на близнаците. 
Преди началото на заседанието приятели и роднини на убития младеж от Цалапица излязоха на пореден протест пред сградата на Съдебната палата в Пловдив. Те отново настояват за промяна на обвинителния акт, като са на мнение, че близнаците трябва да бъдат привлечени под отговорност за съучастие, а не укривателство. 
Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което за последно е бил видян. 
Делото беше отложено за 10 септември от 9:30 часа. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари