Оставиха за постоянно в ареста 36-годишен мъж, обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на жена в условия на домашно насилие

Рекламирай в beZpartien.bg

Най-тежката мярка „задържане под стража“ постанови Районният съд в Стара Загора на 36-годишен мъж, обвинен за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Това съобщиха от пресцентъра на съда.
Спрямо Н.Д. са повдигнати обвинения, че на 29 март т.г. в старозагорското село Хан Аспарухово е причинил на 33-годишна жена средна телесна повреда (нанесъл удар с нож в крака на пострадала), изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.
Съдът е счел, че е налице обоснованото предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдебният състав е намерил, че тежестта на престъплението, характерът и начинът му на извършването дават основание да се приеме, че извършеното деяние е с висока степен на обществена опасност и това предполага опасността да извърши друго престъпление за реална.
Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в 3-дневен срок.
Както БТА съобщи, сигнал за инцидента е подаден от здравно заведение в Стара Загора, където жената е постъпила за лечение. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *