Оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента, каза Делян Пеевски по повод коментар на Николай Денков

Рекламирай в beZpartien.bg

Не мога да повярвам, оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента. Така председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира на брифинг в Народното събрание думи на премиера в оставка Николай Денков. По-рано днес министър-председателят в оставка определи Пеевски като „най-голямото зло, което се случва на България“.
Председателят на ПГ на ДПС заяви, че Денков е показал, че е най-слабият премиер в историята на България. Той каза също, че е подкрепял Денков и „му е държал ръката“ в различни ситуации. 
Направо не мога да повярвам, че човекът, за когото се грижих девет месеца, който видяхте, че изобщо не се справи с длъжността премиер, на когото му държах ръката и му помагах, не мога да повярвам, заяви Пеевски. На въпрос дали може да продължи диалогът с „Продължаваме Промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и след предсрочните парламентарни избори, той отбеляза, че това зависи от тях. „Но това трябва да приключи – постоянно да ми звънят, да идват, а после пред вас да дават странни изявления“, добави Пеевски. Е, те със злото ли живяха девет месеца, запита той.
По повод казуса с агенция „Митници“ Пеевски каза, че отговорността за случващото се във ведомството е на Асен Василев. В отговор на въпрос за забрана да влиза в Турция преди години „по обвинения за контрабанда на цигари“, Пеевски заяви: „Аз не знам да съм имал такава забрана. Винаги съм ходил, когато съм пожелал, в Турция. Не е имало случай да не ходя в Турция, не знам за каква забрана говорите“.
За оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, председателят на ДПС посочи, че няма информация, но се надява да се разбере на какво се дължи оттеглянето. За провеждащото се закрито заседание в парламента за изслушване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов относно казуса с Мартин Божанов – Нотариуса, Пеевски каза, че Народното събрание може само да чуе какво има да се каже по темата и че „друго не може да направи, защото има разделение на властите“. На председателя на ДПС бе зададен въпрос и за твърдения на Бойко Рашков (ПП-ДБ), че ГЕРБ-СДС и ДПС саботират работата на временната комисия, както и относно намеци за познанство с Петьо Петров-Еврото. „Г-н Рашков отново излъга, той е просто един лъжец“, заяви Пеевски.
Пеевски посочи, че ДПС ще подкрепи предложението на БСП за 100 лв. за пенсионерите с минимална пенсия и по 50 лв. за всички останали. По-рано пред журналисти лидерът на социалистите Корнелия Нинова каза, че ще направят това предложение между първо и второ четене на законопроекта за промени в бюджета на държавното обществено осигуряване. Вчера парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика прие на първо четене промени в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2024 г., внесени от депутати от ГЕРБ-СДС и  ДПС,  които предвиждат 75 лв. великденска добавка за пенсионерите с пенсии до линията на бедност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *