Остро осъждаме бруталното масово убийство на невинни в Москва, обяви в позиция Делян Пеевски

Рекламирай в beZpartien.bg

Остро осъждаме бруталното масово убийство на десетки невинни цивилни при терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието, обявиха в позиция от ДПС. Тероризмът е най-тежката заплаха за цивилизацията, посегателство срещу изконните човешки ценности – живота и мира, написа председателят на партията и председател на парламентарната група Делян Пеевски в съобщение, разпространено от пресцентъра на формацията. 
Борбата с тероризма и грозните му проявления изисква все повече световната общност да обедини воля, усилия и действия за да гарантира сигурността на хората, допълва Пеевски.
Солидарни сме с жертвите и ранените, техните семейства и с руския народ, пише в заключение председателят на ДПС.
Въоръжени мъже в камуфлажни униформи откриха снощи стрелба с автоматични оръжия в концертна зала в руския град Kрасногорск, последвана от огромен пожар. При нападението, за което пое отговорност групировката „Ислямска държава“, до момента има данни за 93 жертви. В болници са 121 ранени, от които 60 са в тежко състояние. Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че са задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в атаката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *