Освежени са маркировката и пешеходните пътеки около училищата в Сливен

Рекламирай в beZpartien.bg

Освежени са маркировката и пешеходните пътеки около училищата в Сливен, съобщиха от общинския пресцентър. Училищният праг през новата учебна година ще прекрачат 14 894 ученици в 39 училища.
През тази седмица екипи на отдел „Охранителна полиция” и сектор „Пътна полиция” в Областната дирекция на МВР-Сливен са провели срещи с местната власт, училищните ръководства и охранителните фирми, съобщиха от пресцентъра на полицията в Сливен. Извършени са проверки на пътните знаци, маркировката, осветлението, предпазните ограждения и обезопасеността на входовете на всички учебни сгради в областта. Проведени са срещи с ръководствата на охранителните фирми, ангажирани с охраната и пропускателния режим в детските градини и училищата, както и реда за подаване и получаване на сигнали за противообществени прояви на територията на учебните заведения. 
В ОДМВР-Сливен е създадена организация за засилено полицейско присъствие на 15 септември. Полицейски екипи ще извършват контрол по спазване на предимството на пешеходни пътеки, движение на пешеходци и пресичане на определените за това места. Ще има контрол и наблюдение в районите на учебните заведения за недопускане на противообществени прояви и неправилно паркиране, което може да затрудни придвижването на децата. Ще се извършват проверки в заведения за спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия. 
През учебната година са планирани беседи по пътна безопасност.
Във всички детски градини и училища в областта е създадена организация за изпълнение на превантивни мерки по безопасност на движението, обезопасяване на входовете и изходите, и ще бъде работено с деца и родители по темата за безопасността на движението, съобщиха от Регионалното управление по образованието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *