Освободиха от ареста задържаните, нанесли побой на шофьор на автобус, превозващ туристи

Съдът в Ловеч освободи от ареста двамата задържани за побой на шофьор на автобус, превозващ туристи, сред които и деца. Районният съд в Луковит снощи е наложил спрямо единия извършител мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 2000 лева, а на другия – „домашен арест“.  Прокуратурата ще обжалва мерките пред Окръжния съд в Ловеч. Това съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков на брифинг тази сутрин, като изнесе подробности по случая.
Той припомни, че автобус, който превозва туристи – жени и деца, се среща на второкласен път, в близост до луковитското село Карлуково, с лек автомобил. При опит да направят маневри и двете превозни средства – единият наляво, другият надясно, почти спирайки, се получава леко съприкосновение между двете моторни превозни средства и водачите слизат, за да установят какво се е случило. Хората от лекия автомобил започват за насят удари по водача на автобуса по тялото и главата. Счупват му едното ребро и челюстта. След пристигане на полицията и на линейка е откаран в спешната помощ в Луковит. 
„Извършени са действия за издирването на извършителите, тъй като участниците в инцидента са няколко, тъй като двамата извършители се обадили на свои роднини. Пристигат още няколко коли, които да им „помагат“ за побоя, който нанасят на пострадалото лице. Така че в рамките на следващия час са намерени и задържани за 24 часа двамата извършители, които са се укривали“, посочи окръжният прокурор. 
Образувано е досъдебно производство. Разпитани са свидетели, изискана е медицинска документация, записи от камери, заснели инцидента. Издадено е постановление от наблюдаващия прокурор за задържане на извършителите за срок от 72 часа. Те отново са се укрили и вчера са задържани. 
От прокуратурата са поискали мярка за неотклонение „задържане под стража“, но съдът не е уважил искането. 
Вълков посочи, че за подобно деяние законът предвижда от 2 до 10 години лишаване от свобода. 
„Надявам се да няма по тежки последствия за водача на автобуса, тъй като от разговора ми с разследващия полицаи и наблюдаващия прокурор късно снощи разбирам, че вероятно ще се касае и за счупване на черепа на водача на автобуса. Но следващите няколко дни ще изискаме медицинската документация, за да се прецени дали има и други телесни увреждания“, добави Вълков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари