Освобождаването на Благовест Георгиев от всички заемани от него постове предстои да бъде обсъди днес Столичният общински съвет

Столичният общински съвет (СОС) предстои да обсъди освобождаването на Благовест Георгиев от всички заемани от него постове в Съвета, става известно от доклад, публикуван на сайта на Съвета, чието редовно заседание започва днес в 10:00 часа.
Вносители на доклада са председателят на СОС Цветомир Петров, зам.-председателят Бойко Димитров и председателят на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Борис Бонев.
В момента Георгиев е член на Комисията по транспорт и пътна безопасност към Съвета, както и на комисията за спорта и комисията по архитектура. Той е член и на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд, и на Областния съвет за развитие на Област София.
БТА припомня, че на 6 април кметът на София Васил Терзиев, председателят на СОС Цветомир Петров, общински съветници поискаха оставката на Благовест Георгиев, след като същия ден от МВР съобщиха за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието. Сигналът за инцидента е подаден около 21:00 часа предишния ден, а очевидци са съобщили, че минути по-рано на кръстовището на улиците „Драган Цанков“ и „Кирил Видински“ лек автомобил „Ауди“ навлиза в насрещното платно и реализира пътно произшествие с друго превозно средство. Водачът не е спрял и е напуснал мястото на катастрофата. Органите на реда са установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът е заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества.
В дневния ред на днешното заседание са още доклад за безвъзмездно придобиване от държавата на правото на собственост върху недвижими имоти – стадиони, сгради и други спортни обекти. 
СОС ще обсъди и увеличаване на капитала на две общински болници, както и да им разреши да получат дълготраен материален актив.
В дневния ред е още изграждането на нова детска градина в с. Негован за две яслени и две градински групи.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари