От днес до 30 юни аварийно се затваря за движение част от детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път

От днес до 30 юни аварийно се затваря за движение част от детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път (СОП), съобщиха от Столична община (СО).    
Забранява се влизането на пътни превозни средства по пътната връзка от бул. „България“ на пътния възел със СОП, посока Пловдив, както и по пътната връзка от СОП към бул. „България“, посока ул. „Даскал Стоян Попандреев“.
Променят се и маршрутите на автобуси 304 и 63.
Автобусна линия № 304 в посока Националния исторически музей (НИМ) ще върви от ж.к. „Дружба 2“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „България“/Софийски околовръстен път (пътен възел Бояна), направо по ул. „Даскал Стоян Попандреев“, надясно по ул. „Александър С. Пушкин“, надясно по бул. „Никола Петков“, продължава по Софийски околовръстен път до спирка с код „НИМ“, която става крайна/начална за линията.
В посока ж.к. „Дружба 2“ маршрутът не се променя. 
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута както следва, сред които и „Гробищен парк Бояна – по желание“, „Резиденция Бояна – по желание“, „ул. Маломир“ и „бул. Ал. Пушкин“. 
Закрива се спирка „НИМ“ в южното локално платно на СОП.
Автобусите по линия № 63 в посока кв. “Бояна” ще правят маневра по трите пътни връзки на пътен възел Софийски околовръстен път – бул. „България“.
По-рано днес кметът на София Васил Терзиев обяви, че спешно обследване на мостовото съоръжение е довело до решението движението да бъде спряно и да се изчака резултата от по-обстоен анализ. Очаква се той да отнеме до 45 дни. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари