От днес до събота Перник е домакин на Десетия международен детско-юношески театрален фестивал „Жреци на Арлекин“

От днес до събота Перник е домакин на десетото издание на Международния детско-юношески театрален фестивал „Жреци на Арлекин“. Това съобщи Ваня Михова – ръководител на младежки театър (МТ) „Мускетарите“, който е основен организатор на проявата заедно с Община Перник и Общински драматичен театър (ОДТ) „Боян Дановски”.
Фестивалът ще се открие днес със спектакъла „Следобедни игри“ на аржентинската писателка Рома Майо. Постановката е на МТ „Мускетарите“. 
В четиридневния фестивал ще участват 25 театрални състава, които ще представят 26 спектакъла. Над петстотин младежи от Италия, Гърция, Словения, Босна и Херцеговина и Румъния, ще представят творчеството си в Перник. 
Представленията ще се играят на сцената на ОДТ в миньорския град. Заради големия брой участници тази година, част от постановките в събота ще бъдат показани на сцената на лятно кино. 
Михова каза, че с всяка изминала година Младежкият театрален фестивал се разраства и става все по-разпознаваем. 
Програмата на „Жреците на Арлекин“ е ориентирана така, че да обхваща всички възрастови групи – от най-малките до най-големите. Тя включва, както творби на известни автори, така и куклени представления, които ще се играят на открито – встрани от Двореца на културата откъм градския парк.  
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари