От днес тръгват автобуси по междуселищна линия между Благоевград и ски зона „Картала“

От днес, 28 юни, започва изпълнението на автобусното разписание по новоразкритата междуселищна линия между Благоевград и ски зона „Картала“, съобщиха от Община Благоевград на официалната си фейсбук страница. Новата линия ще се изпълнява в два периода – от 15 май до 15 септември и от 15 декември до 30 март. 
През летния период автобусите ще тръгват по следното разписание: в петък от Младежки дом в Благоевград в 17:30 часа, в събота и неделя тръгването е от 08:30 и 17:30 часа. В петък връщането от „Картала“ ще е в 19:00 часа, а в събота и неделя е от 13:00 и от 19:00 часа.
През зимния период автобусите ще се движат в събота и неделя от Младежки дом в 07:30 и в 15:00 часа, а от „Картала“ в 13:00 и в 16:30 часа. 
По линията са предвидени общо девет спирки – при Младежки дом, след това при заведение „Воденицата“ и хотел „Орбита“, „Арабаджийска махала“, село Бистрица, „Влаховци“, хижа „Горско стопанство“, „Бодрост“ и „Картала“. Цената на билета за Благоевград – ски зона „Картала“ е четири лева, като за междинните спирки цената е изчислена спрямо съответното разстояние и варира от 1,20 лева до 2,50 лева. 
От Общината посочват, че целта е с разкриването на новата автобусна линия жителите и гостите на Благоевград да получат по-лесен достъп до местността Картала, където има условия за зимен и летен туризъм. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари