От ГЕРБ очакват всички правителства, независимо дали са служебни, или редовни, да работят за изграждане на детска болница

От ГЕРБ очакват всички правителства, независимо дали са служебни или редовни, да работят за изпълнението на проекта за изграждане на Националната многопрофилна детска болница. Това се посочва в позиция, разпространена от пресцентъра на партията. В позицията се припомня, че проектът по изграждането на държавна Национална детската болница е започнал по време на управлението на ГЕРБ през 2020 г. и с решение на Министерския съвет е бил определен за обект с национално значение. „ГЕРБ винаги е подкрепяла и подкрепя този проект – за изграждането на държавна национална детската болница като проект със стратегическо значение за България“, се заявява в позицията. 
От пресцентъра на партията припомнят, че след консултации с Общественият съвет за изграждането на Националната детска болница са внесли проект на решение в Народното събрание за нейното ускорено изграждане. Народното събрание гласува проектът на решение единодушно на 14 февруари т.г. 
БТА припомня, че с приетото решение министърът на здравеопазването следваше в едноседмичен срок да  представи отчет за постигнатите резултати за изграждането на Национална детска болница. Преди това парламентът разписа в бюджета за тази година изграждането на Националната многопрофилна детска болница. Делян Пеевски, председател на ДПС, също призова служебното правителство да отмени решението си.
Днес сутринта президентът Румен Радев призова правителството да преосмисли взетото решение за създаването на частна детска болница, а народните представители да упражнят контрола върху действията на изпълнителната власт, за който са поели отговорност. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ обявиха, че ще сезират ДАНС и прокуратурата във връзка с решението на Министерския съвет за изграждането на частна детска болница. 
Позицията на президента по повод решението на Министерския съвет за одобрение на проекта за строеж на частна детска болница „Мама и аз“ беше разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари