От Германската социалдемократическа партия са очаровани от България и ваканционно селище Албена, каза управляващият директор Бьорн Куфал

Членовете и симпатизантите на Германската социалдемократическа партия (SDP) са очаровани от България и ваканционно селище Албена. Всички са много доволни, няма нито едно оплакване, нито едно неизпълнено желание, каза за БТА управляващият директор на партията Бьорн Куфал. 
Германската социалдемократическа партия, която е една от водещите политически сили във федералната република, проведе пролетната си среща във ваканционно селище Албена. Членовете и ръководството на партията са в курорта от 27 май и ще останат до 3 юни. Проявата е част от годишния вътрешнопартиен календар на организацията. Всяка година те провеждат най-голямото си събитие наречено Пролетна среща, на което всички членове и поддръжници на партията биват канени. Едноседмичното пътуване се избира на различно място по света и е изпълнено с много събития, специални вечери, политически форуми и срещи. Членовете използват възможността да разговарят помежду си и да обменят впечатления, обясни той. 
„Пролетната среща се провежда за 18-та година от 2005 г. насам с прекъсване заради COVID-19. Били сме в различни европейски държави, но след като разгледахме възможностите, преценихме, че Албена е най-правилният избор. По време на престоя си се убедихме, че наистина е така“, допълни още Куфал. 
Бьорн Куфал посочи още, че са имали възможност да направят няколко еднодневни екскурзии, като са останали очаровани от местата, които са посетили в региона. Той каза, че България е интересна дестинация в политически контекст, а и вече е лесно да се пътува без ограничения със самолет. 
Управляващият директор на SDP подчерта, че са тук основно за туризъм. „Да, организаторите са членове на Германската социалдемократическа партия, но основната ни цел е туризъм. Да опознаем различните страни отблизо. Срещаме се ежегодно с политици от съответната страна, но чисто приятелски, не става въпрос за решаване на политически въпроси“, каза още Бьорн Куфал и допълни, че в никакъв случай не става въпрос за политическа пропаганда. 
В заключение Куфал каза, че би препоръчал Албена и България на всеки. „От години съм в туристическия бранш, видял съм много дестинации, имам голяма база за сравнение. България е чудесна страна – има богата култура, в последните 20 годините съм бил няколко пъти тук по работа и първите ми впечатления не са се променили, дори стават по-добри. България е една от най-добрите дестинации в Европа безспорно. Локацията на к.к. Албена също е невероятна – на брега на Черно море, в непосредствена близост на природния резерват Балтата. Всички гости са впечатлени от зеленината тук, от обслужването и комфорта“, завърши Бьорн Куфал.  
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари