От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет твърдят за конфликт на интереси и семейни връзки при сключени договори от общината

Столичната община е сключила директен договор с фирма на съпругата на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Александър Цеков, която е направила независим одит на общината. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) Антон Хекимян на брифинг в Столичната община.
Хекимян посочи още, че от групата на ГЕРБ-СДС в СОС имат данни и за още една съпруга, с която са сключени два директни договора, отново свързани с „Продължаваме Промяната“. „На 17 май 2024 кметът по финанси Иван Василев и Адриана Попова сключват два договора с предмет за подпечатване на предизборни книжа и материали – един договор за парламентарните избори и един – за европейските избори“, каза Хекимян. По думите му фирмата, с която са сключени договори, е на кмета на район “Слатина” Георги Илиев и неговата съпруга.
Общинският съветник от ГЕРБ-СДС посочи, че очакват отговори от кмета на София Васил Терзиев, както и от зам.-кмета Иван Василев. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари