От „Има такъв народ“ напуснаха залата и заявиха, че ще влязат отново, за да гласуват „за“ оставката на Росен Желязков

От „Има такъв народ“ (ИТН) напуснаха залата и заявиха, че ще влязат отново, за да гласуват „за“ оставката на председателя на Народното събрание (НС) Росен Желязков. Преди това Станислав Балабанов изрази от парламентарната трибуна позицията на ИТН относно внесеното от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и „БСП за България“ проекторешение за предсрочно освобождаване на Росен Желязков от поста.  
Днес след 35 години демокрация от ИТН съвсем спокойно можем да кажем – днес е интересен ден за българската демокрация, днес е един позорен ден за българската демокрация, днес е един нелеп ден за българската демокрация, посочи Станислав Балабанов.“Днес е един лицемерен ден за българската демокрация. След като девет месеца участниците в сглобката си мериха разни части, сега е време да си измерят лицата“, каза още депутатът.
Той коментира, че „днес на лицето Росен Желязков, ротационният председател на НС, който така и не се ротира“, му се иска оставката „от същите тези лицемерчета, които девет месеца управляваха с ГЕРБ и ДПС и пиха мазното турско кафе в скута на Пеевски“. „Защо му искат оставката от ПП-ДБ? Защото искате да се направите на опозиция. След като не успяхте да се направите на управляващи, сега искате да се направите на опозиция“, каза още Балабанов. 
Той коментира, че във всички важни решения Росен Желязков е бягал от залата. Росен Желязков е добър юрист, който познава правилника и знае, че го нарушава, и излизаше от залата от чувство за срам за разлика от ПП-ДБ, добави Балабанов.
Той заяви, че за разлика от ПП-ДБ, ИТН ще гласува правилно и по съвест. Ние ще гласуваме за оставката на Росен Желязков, защото ние сме опозицията, не вие, каза Станислав Балабанов. Нашата ПГ след моето изказване ще напусне залата и ще влезем обратно тук, когато дойде времето за гласуване, за да гласуваме за оставката на Росен Желязков, добави той. Този парламент започна като фарс и завършва като фарс, каза депутатът. 
След това депутатите на ИТН напуснаха пленарната зала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари