От медиите видяхме, че няма желание за втория мандат, но въпреки всичко ние сме длъжни към нашите избиратели, каза Делян Пеевски

От медиите видяхме, че няма желание за втория мандат, но въпреки всичко ние сме длъжни към нашите избиратели. Това каза председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, който обяви решението на парламентарната група да изпратят писма до останалите проевропейски партии за разговор за втория мандат. Покана няма да получи „Възраждане, защото, по думите на Пеевски, не работят с тази проруска партия .
От ДПС са дали срок до края на утрешния ден да видят какви ще бъдат отговорите на останалите политически сили в Народното събрание.  Пеевски отбеляза, че ГЕРБ днес отново препотвърдиха позицията си да не подкрепят втория мандат на ДПС при никакви условия, както и третия. „Продължаваме промяната“ също заявиха, че няма да разговарят с ДПС за реализация на втори мандат, но въпреки всичко от движението били длъжни, заради избирателите си, да чуят мнението на останалите сили. Защото да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата, да държим папки, без да може да има правителство – ДПС е сериозна партия и няма да си го позволи, категоричен е Пеевски. Но нека да изчакаме утре, да видим все пак писмените отговори и ще ви кажем отново какво мислим да правим с този мандат, след като ни покани президентът, добави той.
На въпрос за това, че на днешното заседание на парламентарната група не са присъствали част от депутатите, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, сред които е и другият председател на ДПС Джевдет Чакъров, Делян Пеевски коментира, че те са били поканени на заседанието на групата още в неделя.
Обясняваха, че искат всички формати да работят- те работят, на колегата Чакъров съм му казал да свикаме ЦОБ, поканихме ги на председателски съвет вчера, където отсъстваха, повечето области бяха и проведохме дискусия, днес имахме ПГ с кворум, тя работи спокойно, каза Пеевски. Колегите са добре дошли на ПГ, решението е тяхно, добави той. Ние сме в парламента, където е мястото на народните представители, където са ни пратили нашите избиратели и аз очаквам те да бъдат отговорни към тях, изтъкна председателят на ПГ на ДПС.
Той подчерта също, че в устава на партията ясно е описано, че председател председателства парламентарната група. Аз съм председател на партията, не знам защо се поставя сега темата, това са вътрешни теми, по които ще говорим, подчерта Делян Пеевски. И попълни, че той е избран за председател на ДПС от Националната конференция. Избран съм за председател на ПГ с участието и на тези 17 колеги, така че всичко друго е въпрос на медийни спекулации, които не смятам, че трябва да се „чистят през медиите“, каза още той. 
На въпрос дали са се чули с  Ахмед Доган отговори, че, когато имат нещо да кажат –  той или почетният председател, ще го направят.
„Компромат, който ни го направи кръгът „Капитал“ – така Делян Пеевски коментира медийни публикации във връзка с „фалшиво писмо“, по думите на Станислав Анастасов, зам.-председател на ДПС,  до посланиците на страните членки на ЕС и НАТО. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари