От НДК призовават: Нека заедно опазим един от най-големите културни символи на София и страната

Ръководството на Националния дворец на културата (НДК) се обръща към всички граждани с молба да бъдат бдителни и отговорни.
„Положихме огромни усилия и вложихме много средства за изчистването на фасадата от графити, за да възстановим предишния й облик, и да се превърне сградата отново в истински дворец на културата“, казва Андрияна Петкова, изпълнителен директор на НДК.
Да запазим мястото приветливо и красиво зависи от всички нас, допълва тя.
Призивът идва след като току-що почистената сграда беше отново надраскана на няколко места. От екипа на НДК са подали сигнал до 4-то РПУ и са предоставили снимков материал. Направен е график за извършване на периодичен 24-часов обход на сградата, както и е даден достъп на общинска полиция до видеонаблюдението на НДК. Предвижда се и поставянето на предупредителни табели. 
От НДК са категорични, че опазването и грижата за паметниците на културата, и обществените сгради, дава добър пример и на децата ни. От НДК се обръщат с молба към всички граждани да не остават безучастни, а да сигнализират на тел. 112 при нередности и вандалски прояви. 
„Всички мерки, които взимаме ще са недостатъчни, ако всеки един от нас не прояви съвест и отговорност да пази това културно богатство и емблема, какъвто е НДК“, казват от ръководството на НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари