От „Възраждане“ отговориха на позицията на МВР относно протестите на граничните пунктове „Лесово“, „Йовково“ и „Калотина“

Рекламирай в beZpartien.bg

От „Възраждане“ отговориха с позиция на МВР относно протестите на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Лесово“, „Йовково“ и „Калотина“. Позицията, разпространена от пресцентъра на партията, е в отговор на съобщение на  Министерство на вътрешните работи, в което се призова всички български гражданин да спазват Закона за събранията и митингите. 
В позицията си от „Възраждане“ посочват, че Конституционният съд е погазил Конституцията.  
„Беше погазена демокрацията и правото на 604 000 български граждани на избор и глас. Призоваваме МВР да се подчинява на законите в България и на българските граждани, чийто застъпник се явява „Възраждане“. След извършеното закононарушение от страна на Конституционния съд и Народното събрание, всяка една държавна институция, контролирана от управляващите в момента, представлява само и единствено себе си, а не българския народ, и е в ръцете на чуждите агенти. Това в пълна сила се отнася и за МВР“, се казва в позицията на „Възраждане“, изпратена до медиите. 

По-рано днес привърженици на партията блокираха за няколко часа граничните пунктове „Лесово“, „Йовково“ („Кардам“) и „Калотина“. Пред БТА председателят на партията Костадин Костадинов обясни, че протестите ще продължат всяка седмица на различни места, без предварително уведомление.

През седмицата от „Възраждане“ организираха протест и пред Конституционния съд по повод решението във връзка с референдума за запазване на българския лев. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *