Отборът на гимназията „Д-р Никола Василиади“ в Габрово е шампион във футболния турнир на финалите на ученическите игри за 11-и и 12-и клас

Отборът на Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово е победител във възрастовата група 11-и – 12и клас на приключилите днес в Разград финали на ученическите игри по футбол. В оспорван мач учениците от габровската гимназия победиха с 2:1 връстниците си от Природоматематическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград. Третото място си поделиха ученическите тимове на Софийската професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ и Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“- с. Брезница, обл. Благоевград.
В турнира по футбол се включиха шест отбора. На пето място се нареди отборът на Средно училище „Христо Ботев“ – Балчик, а шестото място зае тимът на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград.
Отборите получиха медали, грамоти и купи. За голмайстор на финалите беше определен Габриел Цветков от отбора на училището в Димитровград. Грамота от организаторите получи и директорката на брезнишкото училище Сефаде Хаджи за това, че през цялото време е подкрепяла отбора си.
Срещите се играха на базата на Професионалния футболен клуб (ПФК) „Лудогорец“ – Гнездо на орли. 
Финалните мачове и награждаването на победителите в турнирите по другите два вида спорт от ученическите игри, на които Разград е домакин – баскетбол и волейбол, са утре. 
Организатори на финалите на „Ученически игри 2024” са Министерствата на образованието и на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи”, Регионалното управление на образованието в Разград, Областният клуб „Спорт в училище” – Разград и Община Разград. В организацията на футболния турнир участват и Областният съвет на Българския футболен съюз в Разград и ПФК ”Лудогорец 1945”, а на баскетболния –  Баскетболен клуб ”Вълци-Разград”.
Част от мачовете в първия ден на турнирите изгледа и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари