Отделението по урология на болницата в Силистра беше осветено след основен ремонт

Реновираното отделение по урология в Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра беше осветено днес. Гост на събитието беше служебният здравен министър д-р Галя Кондева.
Ремонтните дейности са започнали през 2021 г. и са извършвани поетапно. Въведени са мерки за енергийна ефективност. Всички болнични стаи, операционната зала и лекарските кабинети са реновирани. Закупена е съвременна техника от висок клас. За ремонта са отделени около 400 хиляди лв. от бюджета на здравното заведение. Още около 60 хиляди лв. са дадени от спонсори.
“Отделението съществува от 1990 г. и повече от 30 години почти нищо не беше направено. Вече разполагаме със собствен рентген, с камера за ендоурологични операции, а най-голямата ни гордост е лазерът, с който разбиваме камъни вече втора година. Лечението на един пациент не е само инжекции и банки. То включва отношение, обстановка, комфорт и надежда за по-бързо оздравяване. Обемът на нашето отделение, като брой и сложност на операциите, покрива нивото на университетските болници”, каза за БТА завеждащият отделението д-р Венцислав Стоев.
По негови данни в болничната структура работят петима лекари, осем медицински сестри и петима санитари. От създаването му до днес през отделението са преминали над 30 000 болни от всички общини на областта и са извършени над 28 000 операции. В консултативния кабинет са направени над 100 000 консултации и 8000 амбулаторни операции и манипулации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари