Отговорността към обществото става все по-голяма с успехите, които натрупваме, каза Васил Терзиев пред ученици и студенти

Един от важните за мен уроци, е че отговорността към обществото става все по-голяма с успехите, които натрупваме, написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев по повод участието му в първата бизнес конференция за ученици и студенти SofiaTalks Business.
По думите му ще станем по-добро общество, когато всеки от нас има по-високи изисквания към себе си и започне да помага по-активно на другите да се приближат до неговото ниво. „Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват. Точно тогава започват отговорностите и борбата да имаме позитивно влияние върху другите“, написа Терзиев.
Той е посъветвал младите хора на събитието да не се взимат насериозно, но да бъдат сериозни в това, което изберат да правят в живота. „Във всеки един момент, когато си повярваш, има обстоятелства, които те приземяват. Затова трябва да запазим и чувството си за хумор и позитивно отношение, които винаги помагат в предизвикателствата по пътя“, коментира столичният кмет.
Той изрази надежда младите хора да изберат „трудния, но отговорен път да работят за доброто на България“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари