Откриха обновения Дом за възрастни хора в самоковското село Ковачевци

В самоковското село Ковачевци откриха реновирания Дом за възрастни хора. Официалното откриване бе дадено от кмета на община Самоков инж. Ангел Джоргов. 
„Преди няколко месеца направихме сериозна организация, за да преместим хората и те да отидат в Дома за възрастни хора в Самоков. Благодарен съм на всички хора, които отидоха“, каза в словото си кметът Джоргов. Той посочи, че строителите са работили и през почивните дни, за да може да бъде завършен проектът. 
Лентата бе прерязана от заместник-кмета на община Самоков Станимира Давидова и кмета на селото Никола Хайверов. 
„Ремонтът беше належащ, защото трябваше да се подмени отоплителната инсталация и дограмата, и да се направи топлоизолиране на пода и покрива“, каза координаторът на проекта Теодора Василева. Тя посочи, че проектът е на стойност 373 хил. лева без данък добавена стойност (ДДС). По думите ѝ остава да се закупят ново оборудване и проектът е напълно завършен. 
В Дома за възрастни хора има 19 души, като капацитетът му е за 26 възрастни хора. Той е създаден през 2004 година, а през него а преминали около 180 души през всичките години, разказа социалният работник в Дома Дора Русинова. Тя каза още, че скоро възрастните хора ще се завърнат в обновения си дом. 
Кметът посочи, че в момента се проектира водопровода на селата Поповяне и Ковачевци, като се правят и инвестиции в сградата на недействащото училище в село Ковачевци. 
БТА припомня, че крайният срок на проекта е до края на този месец.
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари