Откриха седмото издание на пленера по фотография „Шумен познат и непознат“

Седмото издание на пленера по фотография „Шумен познат и непознат“ беше открито в Шумен. Церемонията се състоя в “Сребровата къща”, съобщиха от Община Шумен. Темата на тазгодишното издание е “Оттука започва България”, по текста на химна на Шумен, създаден от поета Антонин Горчев. Фотопленерът ще продължи до 4 юли.
Във фотографския пленер се включват шестима студенти от Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, обучаващи се в специалността „Графичен дизайн“ – Адриана Петкова, Божидара Гроздева, Анастасия Иванова, Евгени Йовчев, Едис Вели, Симона Белчева, допълни за БТА Даниела Вичева, старши експерт в отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в общинската администраци.
Тази година пленерът по фотография има определена тематична насоченост, свързана със заснемане процеса на създаване на творбите от биеналето по скулптура, както и на паметници и скулптури на територията на Шумен. Създадените в биеналето творби се предвижда да бъдат позиционирани и да оформят ново артпространство в Природен парк „Кьошковете“, съобщиха от пресотдела на Община Шумен.
Както БТА съобщи, в биеналето по скулптура участват Калоян Тодоров и Бехчет Данаджъ от Шумен, Гълъбин Христов от Велико Търново, Дарин Ганчев от Мездра, Десислава Досева от София и Михаил Деведжиев от Смолян. Творците са  настанени в „Зеленото училище“ на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“. През тази година за първи път общинската администрация в Шумен обединява биеналето по скулптура и пленера по фотография в обща концептуална рамка.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари