Откриха тридесет и третото издание на фестивала „Друмеви театрални празници“ в Шумен

Със запалване на вечния огън и вдигане на хоругвата на театъра в Шумен беше дадено началото на тридесет и третото издание на фестивала „Друмеви театрални празници“. Кратката церемония на площада пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ уважиха с присъствие кметът на Шумен проф. Христо Христов, председателят на Общински съвет Шумен Ася Аспарухова, общински съветници, курсанти в шуменския факултет на Военния университет „Васил Левски“, граждани и театрали.
Илия Виделинов, директор на шуменския театър, честити Деня на Шумен и заяви, че „Друмевите празници са един от най-значимите фестивали за българска драматургия“. След церемонията официални лица, театрали и граждани поднесоха цветя пред паметника на Добри Войников до сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“.
Актрисата Стефани Лечева, член на журито на фестивала „Друмеви театрални празници“, каза за БТА, че наистина се вълнува, че предстои една празнична седмица, наситена с добри и ценни театрални заглавия, селекционирани за това издание на фестивала. „За мен е чест да бъда представител на Съюза на българските артисти в журито. За първи път съм в журито на този форум“, добави Лечева.
Днес в програмата на фестивала бяха представени „Времената, които променят“ и „Гимнастика за бременни“, продукция на Драматично-куклен театър – Враца. От 19:00 часа на голяма сцена се игра „Болница накрая на света“. От 21:00 ч. на камерна сцена предстои публиката да види театралния пърформанс „Решението“ по текст на драматурга Александър Мануилов.
Тридесет и третото издание на „Друмевите театрални празници“ продължава до 16 май. Основни организатори на форума са Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ и Община Шумен. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари