Откритото в Обзор изгубено дете с аутизъм, е в добро състояние

Рекламирай в beZpartien.bg

Откритото в Обзор изгубено дете с аутизъм, е в добро състояние, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас.
Шестогодишното момиченце е издирвано в продължение на четири часа, след като негови близки съобщили за изчезването му от южната плажна ивица в града. Там детето е плажувало с баба си и дядо си. 
Своевременно след получаване на сигнала, е създадена организация за издирването му, като са насочени допълнителни сили от „Охранителна полиция“ и бургаската жандармерия.
Детето е е открито на близо пет километра от мястото, където е забелязано за последно. То си играело в басейн на хотелски комплекс в Обзор.
Предвид леката форма на аутизъм, комуникацията с детето е била невъзможна, но по думите на открилите го, то било в добро физическо и психическо състояние.
В издирването на момиченцето се включили близо 20 души, като служителите от вътрешното ведомство били подкрепени от общински служители и доброволци. В организацията всеки е получил определени зони, където да се извършват издирвателните действия, като по този начин се е спестило време и ефективността е била по-голяма, посочиха от бургаската полиция.
Областната дирекция на МВР – Бургас за пореден път призовава гостите и почиващите по южното Черноморие и най-вече отседналите в големите курортни градове да бъдат максимално бдителни по отношение действията на подрастващите. 
БТА припомня, че от началото на летния сезон случаят с шестгодишното момиченце не е единичен.
Близките често ползват помощта на социалните медии, но е препоръчително преди да публикуват призив в различните групи, да съобщят в най-близкото полицейско управление за да има адекватна и бърза реакция при издирването на изгубено дете, казаха от ОД на МВР в Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *