Откриват новата представителна експозиция на Художествената галерия в Казанлък на 17 май

Новата представителна експозиция на Художествената галерия в Казанлък, озаглавена „Избори“, ще бъде официално открита на 17 май. Това съобщи за БТА директорът на културния институт д-р Пламен Петров. Тя презентира повече от 120 автори с почти 250 творби от богатата колекция на галерията. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
Това е своеобразно пътешествие, чийто прелюд преминава през класическия разказ за историята на развитие на изкуството, разгърнат паралелно с този на институцията, която днес опазва показаните творби, коментира директорът. Като естествено продължение се явява втората част, в която публиката има възможността сама, като следствие от своите избори – тоест от своите познания, инстинкти и чувства, да напише своята история на изкуството.
Настоящата експозиция, разгърната в пространствата на старата постоянна, е част от инициативата на екипа на Художествена галерия – Казанлък за осъвременяване на живота в институцията, посочи д-р Петров. Тя е осъществена с партньорството на Община Казанлък и с подкрепата на Държавна агенция „Архиви“, Национално училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“, Общинска библиотека „Искра“, Читалище „Искра – 1860“, Исторически музей „Искра“, Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, Литературно-художествен музей „Чудомир“. Благодарим на всички, които бяха с нас в този продължил повече от две години процес – Теодора Манчева, Албена Димитрова, Гергана Барахарска, Мартина Боянова, Цветелин Иванов, Зарина Иванова, коментира още директорът. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари