Отличените в конкурса „Индустрията в нашия град“ бяха наградени на церемония в Младежкия дом в Шумен

Отличените в конкурса „Индустрията в нашия град“ бяха наградени на церемония в Младежкия дом в Шумен. Той се организира за пети път от Химикотехнологичния и металургичен университет, Българската асоциация на металургичната индустрия, с финансовата подкрепа на „Алкомет“ АД. Патрон на конкурса бе кметът на община Шумен проф. Христо Христов.
В него са участвали 152 деца и ученици от училища, арт школи и центрове за подкрепа на личностното развитие с 41 есета, две стихотворения, 119 рисунки и един проект, в три възрастови групи – от първи до четвърти, от пети до осми и от девети до 12-и клас. Със свои творби в конкурса са се включили и ученици от българските неделни училища „Св. Иван Рилски“ в Гърция. Обмисля се от следващата година в конкурса да има нова категория – за проект, свързан с темата му, бе обявено на церемонията по награждаването.  
Творбите на участниците в конкурса са оценени от жури от Химикотехнологичния и металургичен университет в София, с председател доц. д-р инж. Розина Йорданова – заместник -декан на факултета по металургия и материалознание на висшето учебно заведение, а рисунките – от художника Панталей Янев. В зависимост от категорията участниците са работили по предварително зададени теми, бе съобщено още на церемонията по награждаването. 
„Конкурсът за есе, рисунка и творба е една чудесна инициатива, която вече пета година привлича участници, дава награди и позволява на децата да изявят своето творчество, своите идеи и виждания за това как би трябвало да изглежда града ни, индустрията, хората в него“, каза на церемонията заместник-кметът „Икономическо развитие“ на община Шумен Николай Колев, след което връчи наградите на най-малките участници в конкурса. 
„Искам да поздравя всички деца, които са нашето бъдеще. Това е едно от събитията, които може би ни носят най-голямо удоволствие и удовлетворение. Голяма гордост е за нас да видим какво могат да правят нашите деца, какво творят и да им бъдем от помощ и в подкрепа. Благодаря на всички деца, които се включиха в конкурса за това, че си вярват, че могат и продължават да работят. Искам да изкажа моите благодарности и към преподавателите. Скъпи учители, вие сте тези, които подготвяте така добре нашите деца. Благодаря ви“, каза на церемонията Хюсейин Индже – изпълнителен член на Управителния съвет на „Алкомет“ АД, след което връчи наградите на отличените в най-голямата възрастова група на конкурса. 
През миналата година в него участваха 92 ученици от първи до 12-и клас, предимно от града и областта, като учениците от първи до четвърти клас се включиха с близо 60 рисунки. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари