Отличието златна монета „Култура“ ще бъде връчено тази вечер в Костинброд

Рекламирай в beZpartien.bg

Церемонията за връчване на отличието златна монета „Култура“ ще се състои тази вечер в Народно читалище „Иван Вазов – 1947“ в Костинброд. Събитието е в чест на инициативата „Международно културно сътрудничество“ и по повод традиционния празник на града домакин, съобщават от Съвета на европейската научна и културна общност, които са организатори заедно с Клуба на българския културен и научен елит и Българския културен център „Ботев институт“.
Златна монета „Култура“ ще получат Посолството на кралство Дания в България – за културно сътрудничество, Полският културен институт – за дългогодишна културна дейност, театър „Българска армия“ – за принос към развитието на българската култура, както и Община Костинброд – за древно и уникално културно-историческо наследство и богата съвременна културна дейност.
Отличието ще се връчи от председателя на Съвета на европейската научна и културна общност Росица Златанова. На церемонията тази вечер ще се състои и празничен концерт на Държавния музикален театър.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *