Отличиха изявени ученици от Кубрат в навечерието на 24 май

В навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Кубрат всяка година отличава изявилите се ученици през учебната година. Традицията беше спазена и тази година, съобщиха от общинската администрация. 
Грамоти и награди получиха 48 ученици и десет колектива от общината, постигнали значими успехи в областта на науката, изкуството и спорта на общински, областни и национални състезания и конкурси.
Кметът Алкин Неби изрази своята радост и гордост от успехите на наградените ученици, като им пожела още по-големи успехи в бъдеще. Той отбеляза, че тази година броят на наградените ученици е значително по-голям, което показва усилената им работа и всеотдайност. 
Сред официалните лица, които връчиха наградите, бяха председателят на Общинския съвет Нуршен Халилова и зам.-кметът Мирослав Йорданов. Те също поздравиха учениците и изразиха своята гордост от постиженията им. Тържеството уважиха представители на Общината, преподаватели, родители и близки на даровитите ученици, посочиха от общинската администрация в Кубрат.
Миналата година парични награди и грамоти получиха 130 изявени ученици от училища, отбори и танцови състави, постигнали постижения в различни области – наука, изкуство и спорт, припомня БТА. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари