НачалоСвятОтменени и закъснели полети заради стачка в "Ryanair"

Отменени и закъснели полети заради стачка в „Ryanair“

Първият от четирите дни на стачка, на които кабинният екипаж на Ryanair в Испания е призован тази седмица от синдиите, доведе до анулирането на четири полета и закъснението на 78 други. Според синдикатите стачните действия ще продължават от понеделник до четвъртък всяка седмица до 7 януари следващата година, предаде .

Поредните стачни действия на те на авиокомпанията предизвикаха режение и недоволство сред пътниците в разгара на активния туристически сезон. От Барселона до Рим и Милано бяха отменени полетите и в двете посоки, а другите 2 са анулирани на летището в Палма де Майорка.

От острова са регистрирани и най-големият брой закъснели полети-19. Следват ги Барселона със 14 закъснения, Малага с 12, Мадрид с 8; Аликанте и Ибиса с по 7, Валенсия с 5; Сантяго де Компостела с 3, Жирона с 2, и Севиля с 1.

Стачките засягат десетте испански летища, до които лети Ryanair. Те ще продължат от понеделник до четвъртък всяка седмица до 7 януари следващата година. Целта им е да се стигне до подписването на колективен трудов договор съгласно испанското законодателство.

Говорителят на един от синдикатите в Барселона Моника Ортега каза, че освен това те настояват и уволнените 19 души, които са „упражнили правото си на стачка“ да бъдат възстановени незабавно на работа.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО