Отпускат 21 стипендии за отличен успех на ученици и студенти в навечерието на празника на община Тунджа

Рекламирай в beZpartien.bg

Община Тунджа ще отпусне 21 стипендии за отличен успех на ученици и студенти на първата за 2024 г. сесия за кандидатстване, като документи се приемат от днес до 5 април. Стипендиите ще бъдат връчени на церемония в навечерието на празника на община Тунджа – Денят на земята, 22 април, съобщи на брифинг кметът Станчо Ставрев.
Ще бъдат отпуснати една годишна стипендия за студент в редовна форма на обучение и 20-шестмесечни стипендии за ученици в начален, прогимназиален и гимназиален етап. Условието е отличниците да са с адресна регистрация в някое от 44-те села на общината. Те трябва да предоставят документи за постигнати резултати или значими обществени прояви. Ще бъдат отпуснати и еднократни финансови стимули на изявени ученици и студенти.
Средствата се набират по време на Коледния благотворителен бал, организиран от Община Тунджа. В петнайсетте му издания до момента са събрани над 700 хил. лева. Подпомогнати са над 2400 ученици и студенти – за различни постижения в образованието, спорта, изкуствата. Отпуснати са и средства за лечение на десетки деца и младежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *