Отрядът на Средно училище „Никола Вапцаров“ в Айтос спечели републиканските състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”

Отборът на Девето основно училище „Панайот Волов“ в Шумен, който за поредна година се бори да спечели републиканското състезание „Млад огнеборец“, остана на второ място в надпреварата тази година, състояла се по традиция в курортния комплекс „Албена“. Състезанието спечели отрядът на Средно училище „Никола Вапцаров“ в Айтос. Това съобщи с прессъобщение Ася Йорданова – говорител на Областната дирекция на МВР в Шумен и уточни, че на трето място се е класирал отборът на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Перник.
През двата състезателни дни на републиканските състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ учениците показаха висок спортен дух и завидни технически умения. Вчера, с резултат от 953,09 точки, в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека” победата завоюваха учениците  от Средно училище „Никола Вапцаров“ в Айтос. След тях, на второ и трето място, се класираха съответно отборите на Природо-математическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ в  Кюстендил и на Девето основно училище „Панайот Волов“ в Шумен, се отбелязва в прессъобщението.
Днес, в дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия”, първо място с резултат 105,13 точки заеха учениците от Айтос. Второто място, с резултат 104,89 точки, завоюваха младежите от Шумен, а трети се класираха представителите на Средно училище „Пейо Яворов“ в Чирпан, с резултат 102,21 точки. Така, след двата състезателни дни, в комплексното класиране купата спечели отрядът на Средно училище „Никола Вапцаров“ в Айтос.
На днешната церемония по награждаване присъстваха главен комисар Александър Джартов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и комисар Дарин Димитров – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Добрич.
Младите огнеборци от Девето основно училище „Панайот Волов“ от Шумен спечелиха купа „Свиленград“ на 14 май , а след това, за поредна година – и областният кръг на състезанието „Млад огнеборец“. 
Отборът на учебното заведение в шуменския квартал „Дивдядово“ през 2023 г. завоюва за втора поредна година републиканското състезание „Млад огнеборец”, беше победител и през 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари