Панорама на средното образование представя в Разград възможностите за обучение за предстоящата учебна година

Панорама на средното образование ще представи в Разград възможностите за обучение за предстоящата учебна година. Информационното събитие ще се проведе на 5 юни в Общинския културен център, съобщиха от общинската администрация.
Организатори на форума са Регионалното управление на образованието със съдействието на Община Разград и Центъра за ученическо, техническо и научно творчество. Целта е да бъдат подпомогнати учениците от седми клас при избора на училище чрез предоставяне на информация за възможностите за продължаване на образованието в гимназиален етап.
По време на събитието бъдещите осмокласници и техните родителите ще могат да получат информация за предлаганите възможности за продължаване на обучението след завършен седми клас.
В панорамата ще участват училища от област Разград, които ще извършват прием след VII клас за учебната 2024/2025 г.: профилирани гимназии, професионални гимназии, средни училища. Участниците ще представят специалностите от професии и профилите, по които провеждат обучение, ще споделят добри практики и постигнати успехи. 
На 6 и 11 юни с профилите, професиите и специалностите, които предлагат средните училища и гимназиите в областта ще се запознаят учениците и родителите им от Кубрат и Исперих.
Панорамата на средното образование може да бъде посетена и виртуално.
През май 2023 г. в продължение на два дни девет училища от Разград представиха актуалните профили и професии в средното образование. Щандовете на гимназиите бяха разположени отново във фоайето на Общинския културен център. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари