Панорама на средното образование се проведе във Видин

Панорама на средното образование се проведе във Видин. Събитието се организира от Регионалното управление на образованието (РУО) – Видин. По време на панорамата всички училища от областта представят изучаваните професии и специалности след седми клас по избран от тях начин и чрез разнообразни рекламни средства и материали. 
Панорамата на средното образование е полезна инициатива за учениците, за техните родители, както и за всички работодатели, които осигуряват производствени практики в реална работна обстановка, каза областният управител Ани Арутюнян. И добави, че училищното образование е важно не само защото дава теоретични знания, а защото задава посока. 
Началникът на РУО – Видин Веселка Асенова отбеляза, че инициативата е ежегодна и вече се е превърнала в традиция. Бъдете внимателни, когато избирате къде да учите след седми клас, призова тя, като се обърна към родителите да напътстват внимателно своите деца. Учениците могат да надградят образованието си, когато е избрано правилното училище, каза още тя. „Дерзайте, учете, борете се с трудностите и предизвикателствата“, пожела Веселка Асенова.
Грамоти получиха ученици и техните учители, които представят област Видин на регионални и национални състезания и олимпиади.
Изложението се провежда в изпълнение на дейностите по проект „Модернизиране на професионалното образование и обучение”, финансиран по Програма „Образование“ 2021-2027.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари