НачалоСвятПапа Франциск скоро няма да може да посети Москва и Киев

Папа Франциск скоро няма да може да посети Москва и Киев

Папа Франциск скоро няма да може да посети Москва и Киев или да участва в та на религиозните лидери в Казахстан, която ще се проведе между 13 и 15 септември. Причината е проблем с коляното, заяви самият той в интервю за Си Ен Ен Португалия, предаде Ройтерс.

В откъс, публикуван на уебсайта на телевизионния канал, папа Франциск е попитан за предварително обявените си планове да посети и след неотдавнашното си пътуване до Канада, за да насърчи диалога за прекратяване на военните действия между двете страни.

„Сега не мога да отида, защото след пътуването до Канада имаше малко затруднения с възстановяването на коляното и лекарят ми забрани (да пътувам), заяви Светият о.

В интервю за Ройтерс през юли папа Франциск заяви, че иска да посети Киев, но също така иска да отиде и в Москва, за предпочитане първо в руса столица, за да насърчи мира. Папа Франциск трябваше да бъде в казахстанската столица Нур Султан, за да вземе участие в Седмия Конгрес на лидерите на световните и традиционни религии, предаде .

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО