НачалоСвятПапата се срещна с хиляди бежанци, насърчи създаването на хуманитарни коридори за...

Папата се срещна с хиляди бежанци, насърчи създаването на хуманитарни коридори за мигрантите

Папа Франциск днес се срещна с хиляди бежанци и благотворителни групи, които им помагат, за да насърчи законни миграционни пътища към о алтернатива на контрабандните операции, които според него са превърнали Средиземно море в „гробище“, предаде Асошиейтед прес, цитирана от .

Светият о заяви, че „хуманитарните коридори“, които функционират в Италия от 2016 г. насам, спасяват човешки животи и помагат на новопристигналите мигранти да се аклиматизират, докато църковните групи осигуряват жилища, и възможности за работа.

„Хуманитарните коридори имат за цел не само да доведат бежанците в Италия и други европейски страни, спасявайки ги от ситуации на несигурност, опасност и безкрайно чакане; те също така работят за интеграция“, каза той.

Семейства от Сирия, Афганистан, Руанда и бяха в залата на Ватикана, за да се срещнат с папата.

Афганистанската бежанка Назани Шаквула заяви, че жените в нейната страна страдат, забранени са им образованието, работата и пътуването и се нуждаят от помощ от Ватикана и благотворителни групи, „за да подкрепят хуманитарните коридори и да намерят начин да се евакуират или да намерят начин момичетата в Афганистан да получат образование“, посочи АП.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО