Паркът за мечки край Белица се сбогува с 33-годишния мечок Чарли

Паркът за мечки край Белица се сбогува с 33-годишния мечок Чарли, съобщиха от парка на официалната си фейсбук страница. Животното е забелязано със силна скованост и накуцване на задните крайници, които много бързо са прогресирали до степен, в която вече не е може да се изправя, съобщават още от парка. Оттам посочват, че въпреки усилията и интензивното медицинско лечение, Чарли не е имал подобрение.
Преди да бъде спасен през 2004 г., бившият „танцуващ мечок“ е имал тежък живот и е страдал изключително много. Подобно на други мечки, които са били част от тази жестока „развлекателна“ практика, Чарли е носил халка през носа си и когато не е „изпълнявал“, е бил оковаван до дърво в задния двор на собственика си. 
От Парка за мечки припомнят, че Чарли е прекарал 20 години сред грижите на гледачите в парка, който Фондация „Четири лапи“ управлява съвместно с Фондация „Бриджит Бардо“. Чарли бе истински цар сред мечките, а през последните няколко години гледачите му се грижеха за нуждите му на възрастен мечок с ежедневни упражнения и много лакомства, като му осигуряваха удобни пространства за почивка и уединение, колкото е необходимо, допълват от парка. От там посочват, че Чарли е обичал водата и всеки път, когато в заграждението му е имало поток, е прекарвал дълго време в игри. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари