Парламентът изслушва служебния премиер и външен министър Димитър Главчев относно позицията на България за Срещата на върха на НАТО

Парламентът изслушва служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева относно позицията на България за предстоящата Среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО от 9-и до 11 юли т.г. във Вашингтон.
Изслушването е по предложение на парламентарната група на „Величие“.  
В началото на заседанието депутатите разместиха дневния си ред и след това ще изслушат премиера Главчев относно развитието на процеса по разширяване на Европейския съюз след приемането на т.нар. френско предложение и острата антибългарска кампания в Република Северна Македония.
Като трета точка е предвидено изслушване на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и по въпроса за неучастие на България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна. 
Заради неотложни ангажименти отпадна изслушването на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистралите „Хемус“ и „Черно море“.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари