Парламентът обсъжда промени в Закона за БНБ, с които назначеният за служебен министър-председател да прекъсва пълномощията си

Рекламирай в beZpartien.bg

Парламентът обсъжда на извънредно заседание и на второ четене промени в Закона за Българската народна банка (БНБ), с които назначеният за служебен министър-председател да прекъсва пълномощията си за периода, в който е назначен, вместо да излиза в неплатен отпуск. Като след освобождаването му, да продължи мандата, за който е избран.
Законопроектът е внесен от народните представители Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС), Йордан Цонев (ДПС), Анна Александрова(ГЕРБ-СДС) и Хамид Хамид (ДПС).
По-рано днес в правната комисия депутатите приеха на второ четене промените в закона за БНБ. Със заключителните разпоредби на измененията в Закона за БНБ се променят текстовете от Закона за Сметната палата и Закона за омбудсмана, даващи правото за прекъсване на пълномощията на избраните за служебен министър-председател. Поправката, направена между първо и второ четене на внесения за разглеждане Законопроект за изменение и допълнение на Закона за БНБ, бе гласувана с 13 гласа „за“, трима – „против“ от „Възраждане“ и трима – „въздържал се“ от „БСП за България“, „Има такъв народ“ (ИТН) и Бойко Рашков от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *