Парламентът ще заседава извънредно следващия вторник

Парламентът ще проведе извънредно заседание на 30 април, вторник, от 14:00 часа, вместо на 2 май, който е работен ден за парламента, съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Това съобщи заместник-председателя на Народното събрание (НС) Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), по чието предложение ще се проведе заседанието. То беше подкрепено от 138 народни представители, 29 гласуваха „против“, а 16 се въздържаха.
Дневният ред на парламента ще включва второ гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта, внесен от Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС) и Йордан Цонев (ДПС). Днес на първо четене депутатите приеха единодушно промени в Закона, с които се забранява рекламата на хазартни игри в медиите. С измененията се забранява рекламата на хазартни игри в радио- и телевизионни програми, в печатни произведения и електронни медии, включително електронни сайтове, както и на обществени места, включително фасади на сгради. Разрешава се реклама по билбордове и то далеч от училища, върху фасада на обект за организиране на хазартни игри, върху спортна екипировка, спортни съоръжения, спортни зали, стадиони и басейни, материали или продукти на спортни федерации, клубове и сдружения и организации.
Като втора точка на извънредното заседание е предвидено второ гласуване на промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, внесени от Йордан Цонев (ДПС) и Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС). На днешното си заседание депутатите промените на първо четене, с които се отменя алтернативният данък за доходи от събиране на диворастящи гъби и плодове, включително и на лечебни растения. 
Третата точка ще бъде обсъждането на законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, внесен от ГЕРБ-СДС и ДПС.
Като четвърта точка депутатите ще гласуват законопроект за ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби (Foreign Military Sales-FMS), внесен от Министерския съвет. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари