Първа копка на многофункционална спортна площадка направи кметът на Кърджали

Със символична първа копка кметът на Кърджали Ерол Мюмюн даде началото на изграждането на многофункционална спортна площадка в най-големия квартала на града – “Възрожденци“.
Площадката ще бъде за футбол, волейбол и баскетбол, заедно със съпътстващата инфраструктура. Игрищата ще бъдат с изкуствена настилка, а цялата инвестиция е в размер на 520 хиляди лева, каза пред присъстващите кметът.
„Многократно съм заявявал, че приоритет на приоритетите ни, като местна власт, са нашите деца“, заяви Ерол Мюмюн и подчерта, че в квартала, в който живеят две трети от кърджалийци, няма нито едно спортно съоръжение, а само детски площадки с катерушки в междублоковите пространства. Той допълни, че спортната база ще може да се използва от деца, ученици, граждани, включително и от спортни клубове за провеждане на спортно-тренировъчна дейност.
Очакваният резултат от реализирането на проекта е да събуди интереса на децата от ранна възраст към спорта, както и да даде възможност на всички желаещи да спортуват, защото спортът възпитава, дисциплинира, създава навици за работа в екип и чувство за отговорност, каза още Ерол Мюмюн.
Той подчерта, че предвидените инвестиции за квартала са в размер на 12 млн. лв. и включват ремонти на улици, както и облагородяване на междублокови пространства.
На първата копка присъстваха и заместник-кметовете Веселина Тихомирова, Байрям Байрям, Веселина Тихомирова и Тунджай Шюкрю, председателят на Общински съвет Мухаррем Мухаррем, общински съветници и представители на фирмата изпълнител, деца от различни спортни клубове и видове спорт. Децата бяха зарадвани отборно с подаръци за днешния Международен ден на детето – 1 юни.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари