Първа по рода си „Панорама на младежките организации“ беше открита днес в Стара Загора

Рекламирай в beZpartien.bg

Първа по рода си „Панорама на младежките организации“ беше открита на централната пешеходна улица в Стара Загора днес. 
„Днес откриваме първата „Панорама на младежките организации“ благодарение на добрите идеи на младите хора, които се включват. Целта е представените в община Стара Загора младежки организации да се запознаете, да познавате дейностите си, за да може да се обединявате и да развиете онова обществено критично и аналитично мислене и да разпознавате зад коя кауза да заставате и кое е важното в нея“, с тези думи панорамата откри заместник-кметът на община Стара Загора Надежда Чакърова. Тя допълни, че Младежки общински съвет в града на липите има от много години, по традиция в навечерието на Деня на Стара Загора, 5 октомври, се избира и кмет и заместник-кмет на Млада Загора, а в последните пет години се избират и млад омбудсман и заместник-омбудсман на младежкия град. „За радост много добре се развива и неправителственият сектор и вече има организации като Z клуб, Лео клуб и Лайънс клуб. Смятаме, че само заедно и ръка за ръка могат да се постигнат големите цели в младежкото участие и включване на местно ниво. Пожелаваме успех на всички добри младежки инициативи, които предстои да се случат“, каза още заместник-кметът.
Целта на инициативата „Панорама на младежките организации“  е да се даде публичност, свързана с дейността на младежките организации в нашия град, да се обмени опит, да се привлече вниманието и да се провокира интересът към дейностите им, както и да се формира мотивация у младите хора за участие в бъдещи инициативи.
Водещ на събитието беше заместник-кметът на Млада Загора Ивайла Кирилова, която разкри, че е негов основен вдъхновител. Участие в Панорамата взеха общо осем младежки организации, сред които Младежки общински съвет, Съвет на младите омбудсмани, Международен младежки център, Български червен кръст и други. 
Сред присъстващите беше и началникът на отдел „Образование“ в община Стара Загора Станимира Димитрова, общественият посредник в община Стара Загора и бивш заместник-кмет по образование Иванка Сотирова, и младежи от старозагорските гимназии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *