НачалоБългарияПърван Симеонов: Ако вотът не успее, ще изпишат вежди на Петков. Ситуацията...

Първан Симеонов: Ако вотът не успее, ще изпишат вежди на Петков. Ситуацията е „или – или“

„Свалянето на Никола Минчев беше автогол на ота и на партия „Възраждане“, която се нареди до и . Възможно е правителството да поостане. Възможно е кабинетът да падне. Вотът е ядрено оръжие в политиа. Ако вотът успее, после обществото ще последва силните, а Кирил Петков ще остане от страната на слабите. Ако вотът не успее, ще изпишат вежди на Петков. Ситуацията е „или – или“.

Това коментира пред социологът от „Галъп“ и политически анализатор Първан Симеонов. И допълни, че не е сигурен дали Бойко Борисов е искал да свали правителството:

„Борисов би предпочел да не е на топа на устата в очертаващия се труден зимен сезон. Той знае, че обществото не е готово да го извика. След като Слави Трифонов издърпа килимчето, Борисов нямаше какво да рави. Ако слушаме изказванията на Борисов, ще чуем, че се опитва да държи отворена вратата към . ДБ като че ли също държи една отворена врата към ГЕРБ“.В предаването „Нещо повече“ той подчерта, че каквото и да се случи на вот на недоверие, „няма да са леки дните на властта в България“.

„Обществото не иска нови избори, защото не вижда алтернатива. Вотът се услажда само на „Възраждане“ много, защото предвкусват по-добри времена. Но нищо не можем да кажем на този етап. „Възраждане“ е ен конгломерат на наказателна мрежа, а не още една ясна партийна физиономия… Нови избори не вещаят нищо по-добро“.

Анализаторът цитира електорални нагласи отпреди сегашните събития – „няма гръмовни размествания, партиите започват да намират физиономията си“.

„Отдавна сме си говорили, че ако това правителство се окаже прекалено либерално за балканския консервативен масов вкус в България, ще има и консервативна ре. Това и наблюдаваме… По-малко лошо за държавата ми изглежда това правителство, но с ясна програма и без авантюри като Македония. те са стрелба в тъмното“.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО