Първи детски интерактивен фестивал на открито ще се състои в Южния парк в София

Рекламирай в beZpartien.bg

Първи детски интерактивен фестивал на открито ще се състои на 17 септември в Южния парк в столицата, при езерото „Водна паша“. Събитието е посветено на Деня на София и е за малките театрални зрители на възраст между пет и 12 години и техните родители, съобщават организаторите от сдружение „Б Плюс“.
Фестивалът е по идея на режисьора Йордан Славейков. Целта на форума е да приобщи децата и юношите към театъра, да ги направи съпричастни чрез участие и да стимулира творческите им таланти.
Посетителите ще могат да се включат в театрални работилници, водени от актрисите Августина-Калина Петкова и Деница Даринова. Децата ще имат възможността да се научат да изработват кукли за куклен театър, както и да разучават и изпълняват „по роли“ детски стихчета и песнички като „Щурец и мравка”, „Зайченцето бяло” и „Хей ръчички”. Двете творчески ателиета „Практическо ателие по изработване на кукли за куклен театър” и „Театрализиран стих/песен” ще се провеждат паралелно с три последователни издания в неделя.
В програмата на фестивала е и спектакълът „Балон като слон” с актьора Краси Кирчев и куклен театър „Мале-мале“. В него децата ще участват в игри и състезания със сапунени балони. Освен това ще видят сапунени балони с дим, с огън, квадратни балони, пет балона един в друг, балон-гъсеница и др.
Събитието се реализира с подкрепата на Столична община.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *