Първи реакции на политическите партии след края на изборния ден на 9 юни

Първи реакции на политическите партии след края на изборния ден на 9 юни и след резултатите от първите екзитполове на четирите социологически агенции – „Алфа Рисърч“, „Галъп интернешънъл болкан“, „Изследователски център Тренд“ и „Маркет линкс“, към 19:00 часа, за Народно събрание и за Европейски парламент.
Никой не постига успех, без да признае помощта на другите, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Уверените признаваме тази помощ с благодарност. Благодаря ви, ГЕРБ! Благодаря на всички, които ни подкрепихте!, завършва той.
Чухме ви, ще бъдем силна опозиция на плановете на Борисов и Пеевски да ни върнат към годините на постната пица и рекета, написа съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във Фейсбук. В официалния си профил във Фейсбук от „Продължаваме промяната“ също написаха: „Благодарим ви! Чуваме ви!“.
Вярвам, че ДПС и лично аз ще оправдаем голямото доверие, което ни гласувахте, заявява председателят на ДПС Делян Пеевски в изявление, публикувано във Фейсбук страницата на пресцентъра на партията. „Благодаря за подкрепата на всички избиратели на ДПС. Благодаря на всеки един от вас, който ни даде своето доверие“, посочва още Пеевски.
Избирателната активност беше ужасяващо ниска, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в обръщение, излъчено във Фейсбук. Според него всичко може да се фалшифицира, но избирателната активност няма как да се фалшифицира. Днес българският народ заби един много звучен шамар на собствената си държава, посочи Костадинов.
Притеснени сме от ниската избирателна активност, която е поредният много тежък знак към всички политически партии и към цялата система. Всички трябва да си направим извода от това, каза председателят на „БСП за България“ Корнелия Нинова в изявление пред централата на партията.
„Има такъв народ“ (ИТН) обективно е единствената политическа сила, която вдига с над 50% подкрепата си, каза заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов на брифинг пред централата на партията.
Партиите са подредени по реда на представянето им в 49-ото Народно събрание.
БТА припомня, че българските граждани избират днес 240 представители в 50-ото Народно събрание, както и 17 представители в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предсрочен вот и той съвпадна с провеждането на евровота. В историята на България двата вида избори се провеждат едновременно за пръв път. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари