Първият „Фестивал на ароматите и вкусната храна“ събра в Брезово производители на биопродукти от цялата страна

Производители на биопродукти от цялата страна се събраха в Брезово на първия по рода си „Фестивал на ароматите и вкусната храна“, който се провежда днес. Земеделските производители представиха свои екологични продукти на специално подготвени щандове в първия биопазар в Брезово. „Фестивал на ароматите и вкусната храна“ обедини в едно събитие празниците на розата и лавандулата, а идеята на организаторите е то да се превърне в традиция.
Производителите на хранителни продукти представиха различни видове мед, пчелен прашец, билкови чайове, млечни продукти, конфитюри и сладка, а винопроизводители се включиха със селекция от вина. В пазара участваха и фирми, преработващи по екологичен начин слънчогледово семе. Интерес предизвикаха и козметичните продукти на български производители, изложени на биобазара. Те показаха ароматни натурални масла от рози и лавандула, парфюми, розова вода, както и различни козметични продукти с етерични масла.
На първия „Фестивал на ароматите и вкусната храна“ бе представена марката „Био Брезово“. Тя  е регистрирана по проекта „Био Брезово“, който представлява местна инициатива за създаване на устойчива биоземеделска екосистема в Брезово и обучение на нови фермери в тази област. Проектът има за цел да стимулира устойчивото развитие на селските райони и да подобри живота на местното население, обясниха местни производители.  
В рамките на фестивала се състоя и бизнес форум, след който програмата продължи с музикални и танцови изпълнения. Кметът на община Брезово Калин Калапанков поздрави участниците и гостите и откри фестивалната част от програмата, която започна със самодейните танцьори от читалище „Отец Паисий“ – град Брезово, и победителката в детския формат на „Като две капки вода“ Валентина Ванева. След тях на сцената излязоха дамите от струнен квартет „Интро“, българската певица Бинка Добрева. Фестивалният ден продължи с изпълненията на латино-регетон дуетът Торино и Пашата, певицата Десислава и оркестър „Славяни“, а водещ на събитието беше Александър Александров-Алекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари