Първият предварителен кандидатстудентски изпит по математика ще се състои в Техническия университет в София

Рекламирай в beZpartien.bg

Първият предварителен кандидатстудентски изпит по математика за прием в бакалавърските специалности на Техническия университет (ТУ-София) ще се състои днес от 9:00 ч. в ТУ-София и в неговите филиали в Пловдив и Сливен. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.
За академичната 2024/2025 година кандидат-студентите могат да избират между над 65 специалности. Техническият университет в София е водещото висше техническо училище в страната и региона, и предлага висококачествено образование в най-модерните и перспективни направления на инженерно-техническите науки. ТУ-София е част и от Европейския технологичен университет EUt+, алианс от девет университета и ще даде възможност на своите студенти за обучение по общи програми в различни кампуси, и за издаване на европейска диплома.
Техническият университет в София и тази година организира онлайн кандидатстудентски студиа, които всяка седмица се излъчват в YouTube канала на висшето училище. По време на онлайн срещите декани, преподаватели и изявени студенти представят специалностите на 14-те факултета на ТУ-София, на неговите филиали и на два колежа, и на възможностите за успешна професионална реализация.
Поредицата от предварителни кандидатстудентски изпити продължава през април. На 6 април от 9:00 ч. в Техническия университет София ще се състоят предварителните кандидатстудентски изпити по английски и немски език, а във филиала в Пловдив – по английски език. 
На 6 април от 9:00 ч. в Техническия университет в София ще се състои и предварителен изпит по „Рисуване“, а на 7 април от 9:00 ч. – по „Композиция“. С конкурсните изпити по рисуване и по композиция се кандидатства за специалността „Инженерен дизайн“, а успешното полагане на изпит по чужд език е необходимо за прием в специалностите с обучение на английски и немски език.
Предварителни кандидатстудентски изпити по математика ще се състоят и на 13 април във Варна, Дупница, Кърджали, Монтана, Плевен, Разград и Стара Загора, а на 27 април – в Бургас, Велико Търново, Враца, Правец, Сандански, Смолян, Търговище и Хасково.
Подробна информация за кандидатстудентската кампания за 2024/2025 година, може да се намери в сайта на ТУ-София, на адреса: https://priem.tu-sofia.bg/.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *