Първо издание на Лятна детска академия за спорт и превенция предстои в Перник

Първо издание на Лятна детска академия за спорт и превенция ще се състои през месеците юли и август в Перник.
Инициативата, която е на Областната дирекция на МВР, бе представена в сградата на Международния младежки център (ММЦ) в миньорския град от инспектор Яна Вуковска.
Партньори на академията са Община Перник, Регионалното управление на образованието, Центърът за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс (ЦПЛР-ОДК), ММЦ, Областният съвет на Българския Червен кръст, Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и др. 
Академията ще се състои всеки вторник от 11:00 до 13:00 ч. в ММЦ – Перник. Тя ще бъде отворена за ученици от 15 до 19 години. През целия месец юли занимания по програма ще има в ЦПЛР – ОДК. Те ще бъдат в делничните дни във времето от 9:00 до 16:00 ч. и ще могат да бъдат посещавани от деца на възраст от осем до 14 години. 
По време на Лятната детска академия подрастващите ще бъдат запознати с теми, свързани с безопасността на движението, опазването на обществения ред и превенцията на рисковото поведение. Ще има и занимания по оказване на първа долекарска помощ, за реакция при бедствия и др. Децата също така ще участват в редица занимателни дейности, свързани със спорт, екология, изкуство и творчество.  
Организаторите поясниха, че чрез дейностите в лятната академия ще се повишат знанията и възможностите на подрастващите, които ще са им полезни и в личен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари